sensami

experience the world of ambient intelligence.

Tracks

Het onderwerp Ambient Intelligence is erg veelzijdig. Dit symposium heeft drie hoofdrichtingen:

Science and Technology

Zoals elke nieuwe technologie zit er heel wat onderzoek en techniek achter de ontwikkelingen. Van het maken van de chips tot het programmeren van de databases, over alles moet goed worden nagedacht. Hoe kan een koelkast bijvoorbeeld 'weten' dat er nog maar twee eieren over zijn in de koelkast en dat er nieuwe eieren besteld moeten worden? Hoe slaat het thuis-systeem alle opgevangen informatie op? Hoe komt het thuis-systeem uberhaupt aan die informatie? Hoe werken de chips die we over enkele tientallen jaren overal om ons heen zullen hebben?

Bottlenecks and Pitfalls

Technologische ontwikkelingen en vernieuwingen vinden nooit plaats zonder dat er problemen opgelost moeten worden. Aangezien Ambient Intelligence een opkomende techniek is, zijn er op het moment nog steeds een aantal 'bottlenecks and pitfalls': dingen die ontwikkelaars niet verwacht hadden en problemen die voor vertraging zorgen bij de ontwikkeling van producten die Ambient Intelligence implementeren.

Business and Society

Een techniek ontwikkelen is de ene kant van het verhaal, maar het moet ook nog in gebruik genomen worden. Het grote publiek moet het accepteren en in hun dagelijks leven willen en kunnen gebruiken. Ook dit gaat niet altijd zonder slag of stoot: het idee van Big Brother is erg beangstigend voor mensen. De vraag is ook hoeveel privacy men op wil geven voor gemak en in hoeverre is het ook echt 'gemak'? Voor bedrijven is het uiteraard alleen interessant om zich bezig te houden met Ambient Intelligence als er mensen zijn die bereid zijn om de producten te kopen. Hoe gaan de bedrijven hier precies me om?

Stichting Nationaal Informatica Congres (contact)